Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η βία στην εφηβική ηλικία δεν σχετίζεται με τα games

*
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις που να συνδέουν τα video games με την επιθετικότητα των εφήβων. Αυτό είναι κάτι που εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τη βιομηχανία των video games, όμως τις περισσότερες φορές κανείς δεν ακούει. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητή Andrew Przybylski, η ιδέα ότι τα βίαια video games είναι υπεύθυνα για τη βία στον πραγματικό κοσμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όμως δεν έχει ερευνηθεί εις βάθος. Σύμφωνα πάντοτε με την έρευνα τα video games είναι δυνατό να προκαλέσουν στους παίκτες θυμό, ανταγωνισμό και γενικά αντικοινωνική συμπεριφορά. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι τα παραπάνω δεν μπορεί να προκληθούν και από την παρακολούθηση βίαιων αθλημάτων όπως το χόκεϊ επί πάγου και επαγγελματική πάλη. Παρόλα αυτά οι γονείς δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αφήνουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν τέτοια θεάματα. Μιας και το gaming είναι για πολλούς γονείς ο άγνωστος Χ, είναι πολύ εύκολο να ρίξουν πάνω του τις όποιες κατηγορίες σχετικά με τη συμπεριφορά ή την πρόοδο των παιδιών τους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • Μα αφου το ειπε ο τυπος.. ο διευθυντας.. ο εγχωριος αρμοδιος επι των θεματων..για το Fortnite οτι προωθει τη βια..το επαιξε και ο ΣΚΑΙ.. Δε γινεται ρε παιδια, στην Ελλαδα δε λεμε ο,τι μας κατεβει. Εχουμε μονο σοβαρους ανθρωπους στα διοικητικα ποστα. Κατσε να παρω ενα τηλ στην Οξφορδη να ρωτησω αν εκαναν καποιο λαθος.

*